Theatergroep de Kern

is opgericht in 1986

035 888 4935 / 06 5364 5416 / 06 2371 6640

Naar het beroemde toneelstuk van William Shakespeare in een bewerking van JAN-JAAP JANSEN
Gespeeld door Theatergroep de Kern

Bij deze bewerking wordt het personage van de vrouw van koning Macbeth naar voren geschoven en omgebouwd tot hoofdrol. Ook een aantal echtgenotes van Schotse edelmannen spelen nu een belangrijkere rol, zoals bij voorbeeld Lady Duncan en Lady Macduff. Terwijl de bewerking het stuk van Shakespeare op de voet volgt, is de schrijver toch benieuwd naar de beweegredenen van de wrede koningin.

Want waarom is Lady Macbeth zo´n bloeddorstig monster? Wat bezielt haar om haar man aan te zetten tot steeds gruwelijker moordpartijen? Shakespeare geeft daar geen sluitend antwoord op en beschrijft vooral de ontwikkeling van haar man.

Er bestaat een legende in Schotland dat Lady M´s ware naam Gruoch was en dat haar eerste man graaf van Moray met 49 anderen door Macbeth zou zijn vermoord. Waarna de laatste haar dwong zijn vrouw te worden. Zou het geen geweldige zet zijn van deze vernederde vrouw om haar nieuwe echtgenoot op te hitsen tot tomeloze machtswellust, zodat hij verstrikt raakt in een web van schuldgevoel en dwangmatige slachtpartijen. Om hem in een draaikolk van bloedvergieten ten onder te zien gaan. Deze Iron Lady denkt van wel, maar weet blijkbaar niet dat tomeloze wraak tot waanzin leiden kan… 

De bewerking maakt volop gebruik van de teksten van Shakespeare, maar laat niet na om eigentijdse passages toe te voegen. Want het thema “moord en doodslag” is verrassend actueel, nu dictators in verschillende landen van hun tronen worden gestoten. 

De voorstelling wordt gespeeld door 10 professionele acteurs die een 3 jarige masterclass bij de Kern hebben gevolgd. Met o.a. Conny van der Heul als Lady Macbeth, Michael Brautigam als Macbeth en Iris Slee als de Heks. In een regie van Jan-Jaap Jansen.

Contactgegevens

Theatergroep de Kern
Floris V weg 35/12
3739 NC Hollandsche Rading

T. 035 888 4935 / 06 5364 5416 / 06 2371 6640
E. theatergroepdekern@gmail.com

Social media

Copyright © 2016
Theatergroep de Kern.
All rights reserved.